Historie en technische details
Bentley S3 / Saloon
Body style Saloon   Body bouwer Rolls-Royce
Chassisnummer B 124 HN   Motornummer BHN62
Exterieur Blauw / Grijs - Metalic   Interieur Blauw / Grijs
Gelezen mijlen 89658   Stuur RHD
Versnellingsbak Automaat   Prijs P.O.A.
De Bentley S3 #B124HN is er een van de laatste generatie Bentleys met een afzonderlijk chassis en koetswerk. De standard saloon koets met zijn dubbele koplampen en met zijn 1,5 inch verlaagde neuspartij en grille wordt beschouwd als de meest attractieve en elegante Bentley die ooit door de fabriek is gemaakt.
De S3 werd besteld door de heer M. MacDonald van Comet (Manchester) Ltd in Golborne, Lancashire, Engeland. Hij bestelde allerlei bijzondere accessoires, zoals elektrische ramen, UD.2161 lampen aan de bovenzijde van de portieren, parkeerlicht en knipperlicht in één lamp geïntegreerd, een afsluitbaar deurtje voor de handschoenenruimte in het dashboard, een extra interieurlamp tussen de zonnekleppen, de buitenspiegels gemonteerd op de deurframes, behalve het standaard geleverde spiegeltje op de zonneklep aan de passagierszijde ook een aan de bestuurderszijde, veiligheidsgordels voor de voorstoelen, Amerikaanse rozetten op de bumpers. Een vorige eigenaar plaatste een S3 Continental stijl dashboard met een toerenteller en vier aparte metertjes voor amperes, oliedruk, watertemperatuur en brandstofniveau. In augustus 1973 werd de auto naar Nederland gebracht waar hij tientallen jaren in bezit was van de eerste Nederlandse eigenaar.

Deze Bentley S3 is in zeer goede staat. Hij heeft recent een grote servicebeurt gehad. Tevens zijn de volgende werkzaamheden verricht en onderdelen vervangen: motorolie en filter vervangen, in- en uitlaatklepseals vervangen, benzinefilter gereinigd en pakkingen vervangen, versnellingsbakolie en pakking vervangen en filter gereinigd, aandrijfas keerring vervangen, bougies vervangen en ontsteking afgesteld, stuurbekrachtigerolie en filter vervangen, uitlaat compleet vervangen, hoofdremcilinders voor- en achterwiel gerevideerd, alle remslangen vervangen, rembekrachtiger gerevideerd en remolie vervangen, diverse klepstoters vervangen, claxon hoge en lage toon vervangen, alle stabilisatorstangrubbers vervangen, koelvloeistof vervangen, auto APK gekeurd.
Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3 Bentley S3