Historie en technische details
Rolls-Royce Phantom III / Windovers / Sedanca de Ville
Body style Sedanca de Ville   Body bouwer Windovers
Chassisnummer 3CM1   Motornummer S68K
Exterieur Zwart   Interieur Beige
Gelezen mijlen 54520   Stuur RHD
Versnellingsbak Handgeschakeld   Prijs P.O.A.
De Rolls-Royce Phantom III heeft een uitzonderlijk soepele en stille V12 motor. Deze Phantom III #3cm1 met zijn voorname Sedanca de Ville body van Windovers is een representatieve, opvallende en klassieke Rolls-Royce. Het is al enige tijd geleden dat hij is overgespoten, maar de lak is nog mooi diep glanzend en heeft geen verdere verzorging nodig. Het interieur is volledig origineel en heeft aantrekkelijke patina; voorin hebben de stoelen wel enkele kleine scheurtjes. Rechts vóór is een reservewiel gemonteerd, en in het achtercompartiment is een wegklapbaar stoeltje en een verwarming aangebracht.
De eerste eigenaar van Phantom III #3CM1 was Lord Nigel Colman, directeur van J. & J. Colman, beroemd om haar Franse mosterd. Hij was een enthousiaste fokker en exposant van tuigpaarden en honden. Bovendien was hij politiek actief en werd hij gekozen in het House of Commons. De tweede eigenaar was de heer H.J. Clorney die de auto in bezit had tot 1945. Die verkocht hem aan de heer J.M. Lawton, en in 1956 werd de auto gekocht door Kearsley Airways Ltd., één van de belangrijkste bedrijven op het gebied van het repareren van ruimtevaartcomponenten. In 1974 werd de Phantom naar Amerika verscheept waar hij het eigendom was van de heer Miller en later van Blair J. Kolasa. Na nog een Canadese eigenaar gehad te hebben, kwam de auto in 2011 terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij in bezit kwam van de heer Roberts.

Deze Phantom III is een erg mooi, origineel exemplaar. Het is duidelijk dat er recent veel werk is verricht. De motor loopt mooi glad, maar omdat niet bekend is wanneer de laatste beurt is gegeven, is nieuw onderhoud aan te raden. In het Sedanca-deel ontbreekt de rewinder.
Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers Rolls-Royce Phantom III / Windovers