Historie en technische details
Bentley R-Type / Radford / Countryman
Body style Countryman   Body bouwer Radford
Chassisnummer B 91 YA   Motornummer B45Y
Exterieur Rood / Beige   Interieur Beige
Gelezen mijlen 61578   Stuur RHD
Versnellingsbak Handgeschakeld   Prijs P.O.A.
Deze Bentley R-Type #B91YA is een originele Countryman “Estate car”, geconverteerd door Harold Radford. Dit zeldzame en gewilde koetswerk van de vierde generatie Radford ontwerpen is uitgerust met een wegvouwbare achterbank die tot een bed kan worden omgevormd, en een in twee delen te openen achterklep met een revolutionaire “clam-shell” ophanging. Er zijn slechts 11 exemplaren van dit vierde type Radford design gemaakt.
De conversie door Radford heeft ongeveer een drie maanden geduurd en vond plaats in opdracht van J.W.A. Burness van James Burness & Sons Ltd, een reparatiebedrijf uit Londen dat in de negentiger jaren opging in Walford Container Repairs Limited.
Deze zeldzame R-Type Radford heeft een opvallend tweekleuren lakschema. De lak heeft kleine haarscheurtjes en heeft aandacht nodig. Ook de techniek heeft aandacht nodig, maar de auto zal met diverse nieuwe onderdelen worden geleverd, zoals een compleet nieuwe uitlaat (dubbel systeem). Investeren in deze zeldzame Radford geeft meer voldoening en is een goede investering. Het opvallende Radford ontwerp is erg zeldzaam en zal op evenementen en meetings altijd veel aandacht krijgen. Als er op een bijeenkomst 210 R-Types zouden staan, is dit de enige Harold Radford Countryman.
Bentley R-Type / Radford Bentley R-Type / Radford Bentley R-Type / Radford Bentley R-Type / Radford Bentley R-Type / Radford Bentley R-Type / Radford