Historie en technische details
Rolls-Royce Silver Wraith / H.J. Mulliner / Touring Limousine
Body style Touring Limousine   Body bouwer H.J. Mulliner
Chassisnummer WME 11   Motornummer W45E
Exterieur Blank metaal   Interieur Front zwart - Achter beige
Gelezen mijlen 49856   Stuur RHD
Versnellingsbak Handgeschakeld   Prijs € 35000
H.J. Mulliner stond bekend om zijn Touring Limousine koetsen. Ze maakten vele erg mooie modellen, waaronder deze #WME11 die 77 keer is geproduceerd volgens ontwerp nummer 7249. Hij is voorzien van een separatiescherm (division) en werd in maart 1951 nieuw afgeleverd aan Initial services Ltd.

De auto is te koop in het blank metaal. Daardoor is heel goed te zien dat de body keihard is en er nog nooit aan gelast is. Het zwarte leer in het voorste compartiment en het bijzondere West of England stoffen interieur achterin zijn in goede conditie. Het hout behoeft enige aandacht. Technisch gezien is de auto in goede staat. De motor is gerevideerd door de vorige eigenaar in Frankrijk en de onderzijde ziet er zeer netjes uit, maar omdat niet kan worden vastgesteld wanneer de laatste onderhoudsbeurt heeft plaatsgevonden, is nieuw onderhoud aan te raden. Dit is een zeer aantrekkelijke auto voor iemand die ook graag zelf wat aan een auto zou willen doen. Een motorrevisie kost op zich al gauw rond de € 15000 en daardoor is deze auto in prijs aantrekkelijk.
Rolls-Royce Silver Wraith / H.J. Mulliner Rolls-Royce Silver Wraith / H.J. Mulliner Rolls-Royce Silver Wraith / H.J. Mulliner Rolls-Royce Silver Wraith / H.J. Mulliner