Historie en technische details
Bentley R-Type / Standard saloon
Body style Standard saloon   Body bouwer Bentley Motors
Chassisnummer B.306.SR   Motornummer B.153.S
Exterieur Zwart   Interieur Bruin
Gelezen mijlen 66509   Stuur RHD
Versnellingsbak Handgeschakeld   Prijs € 23500
Ondanks dat deze Bentley R-Type B306SR gedurende de afgelopen 20 jaar opgeslagen is geweest, is hij in een gezonde, harde en strakke conditie. Nog opmerkelijker is het dat hij vermoedelijk over de originele lak beschikt, die na een goede poetsbeurt waarschijnlijk glanzend tevoorschijn komt. Zeer interessant en ook bijzonder is het interieur dat aantrekkelijker is dan je gelet op het aanwezige vuil zou verwachten! De motor draait rustig en we verwachten dat de Bentley relatief eenvoudig en naar grote tevredenheid weer in gebruik kan worden gesteld.

Technisch heeft de auto een servicebeurt en wat reparaties nodig. De auto is desondanks een prachtig origineel project met het juiste motor- en chassisnummer.
Het is vastgesteld dat deze auto een goede oliedruk heeft. Het is mogelijk om er mee te rijden maar nog niet op de openbare weg.
Verder zit er een kopie chassiscard en het originele handboek bij. Het gereedschap is nagenoeg compleet.

De eerste eigenaar, James William McMillan, nam de Bentley met chassisnummer B306SR in ontvangst in december 1952 in Schotland waaar hij directeur was van Arden Coal Co & Kennox Colliery Co. Arden Coal Co was eigenaar van Bankend Colliery in Coalburn, Lanarkshire, waarin werd gewerkt met kolenlagen van “Nine Feet” (negen voet), “Six Feet” (zes voet), “Cross Coal” & “Ell Coal”; Kennox Colliery werkte met Kennox No 3, 6, 6a, 7 & 9. Van James McMillan is niet veel meer bekend, maar van Kennox Colliery is bekend dat het failliet ging in 1957.
Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type Bentley R-Type