Historie en technische details
Rolls-Royce Silver Cloud II / Saloon
Body style Saloon   Body bouwer Rolls-Royce
Chassisnummer LSPA 20   Motornummer 10AS
Exterieur Zilver metallic   Interieur Rood
Gelezen mijlen 28240   Stuur LHD
Versnellingsbak Automaat   Prijs P.O.A.
In 1959 werd de Silver Cloud I opgevolgd door de Silver Cloud II met de nieuwe 6230 cc V8 motor. Deze Silver Cloud II #LSPA20 is voorzien van deze legendarische achtcilinder motor. Hij is nieuw afgeleverd aan Robert S. Flinn uit de Verenigde Staten. Dr. Robert S. Flinn, een cardioloog en één van Arizona’s meest vooraanstaande artsen, en zijn vrouw Irene Flinn hebben in 1965 de Flinn Foundation opgericht, een particulier gefinancierde internationale organisatie voor de verbetering van de kwaliteit van leven in Arizona.
In het begin van deze eeuw is de Silver Cloud II verscheept naar Europa waar hij eigenaren had in Frankrijk en Nederland. De auto heeft nog zijn originele kleurenschema: Shell grey (zilvergrijs) met Scarlet red (rood) leren bekleding. Hij is tevens voorzien van airconditioning. De auto is in redelijk goede staat, maar heeft hier en daar wel aandacht nodig.
Rolls-Royce Silver Cloud II Rolls-Royce Silver Cloud II Rolls-Royce Silver Cloud II Rolls-Royce Silver Cloud II Rolls-Royce Silver Cloud II Rolls-Royce Silver Cloud II